The Mountains på Smukfest 2014

July 02, 2014
"...i The Mountains har Nordsø-brødrene og Møller fundet sammen om en svulmende grandios pop, der emotionelt tegner en højspændt synthesizerbue tilbage til 1980'ernes ublu romantikere som Modern Talking, Spandau Ballet og Pet Shop Boys" (Politiken)

Sjældent er et nyt band modtaget med så stående ovationer som dem, der er blevet The Mountains til del. Anmelderne havde de store ord og de mange stjerner fremme, både da trioen koncertdebuterede på Frost Festivalen i februar, og da de måneden efter udgav debutalbummet "The Mountains, The Valleys, The Lakes."

The Mountains er noget nær en dansk indie-supergruppe bestående af sangeren Michael Møller (Moi Caprice) og brødrene Fridolin og Frederik Nordsø (The William Blakes og meget brugte producere). "...målsætningen har fra starten været at lave ambitiøs pop", sagde Fridolin Nordsø ved udgivelsen af albummet -- og ambitiøs pop i den helt store skala er præcis, hvad bandet har lavet.

Den første single "The Mountains" blev valgt som Ugens Uundgåelige på P3 i juni sidste år, og både den og efterfølgeren "The Valleys" er blevet råspillet af kanalen. Så forvent bare noget stort, når The Mountains her indtager Dyrehaven med dét, Ekstra Bladets anmelder har beskrevet som "en lyd og et udtryk, der trækker store veksler på 1980'ernes synthpop med keyboards og weltschmerz som omdrejningspunkt. Undergangstoner man kan danse til..."


www.smukfest.dk