Turboweekend på Smukfest

July 01, 2014
"...selv i backing-vokalerne kunne man mærke, at sangteksterne var mere end tomme ord og blev leveret med en sjælden indfølthed. Alt dette kombineret med et sublimt samspil mellem musikerne udgjorde en tryllebindende koncert, hvor man i perioder nærmest transcenderede tid og rum."

Turboweekend sluttede sidste år deres turne i Koncerthuset i København -- og selv med så højt til loftet og plyssæder til publikum var bandet, ifølge Gaffas anmelder, i stand til at levere en fem-stjernet koncert. Turboweekend var i 2013 nomineret til en Danish Music Award som "Årets Danske Live Band". En hæder de fik i 2011 og egentlig altid har kunnet leve op til med de medrivende og intense koncerter, der er blevet deres varemærke. I 2012 kom Turboweekends tredje album "Fault Line", der blandt andet rummede super-singlerne "Neverending" og "On My Side". Sidstnævnte blev Ugens Uundgåelige på P3 -- og da året skulle gøres op, hædrede stationens lyttere "On My Side" som hele Årets Uundgåelige. "...melankoli i dansegulvsformat" kaldte Soundvenue engang Turboweekends stil som et godt forsøg på at beskrive, hvordan bandets heftige og kropslige musik ofte gemmer på noget blåt og melankolsk i melodi og vokal.

Turboweekend debuterede i 2007 med albummet "Night Shift", der sikrede dem nomineringer som "Årets Nye Danske Navn" ved P3 Guld og Zulu Awards og en Ugens Uundgåelige på P3 med singlen "Into You". I 2009 kom det andet album "Ghost Of A Chance", hvorfra stærke sange som "Something Or Nothing", "After Hours" og "Trouble Is" (der også blev et gedigent hit i Tiëstos remix) har fungeret som markante visitkort for bandet.

De seneste år har Turboweekend givet koncerter i både Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Norge og Østrig -- og overalt tager man godt imod trioens inciterende musik i slægt med navne som Joy Division, New Order, Devo og Daft Punk.

Turboweekend er: Martin Petersen (trommer), Silas Bjerregaard (sang og synth), Anders Stig Møller (keyboards) og Morten Køie (bas). Turboweekend satser på at have et nyt album klar i efteråret -- og det er da slet ikke usandsynligt, at nye sange får en skov-premiere på Smukfest.


www.smukfest.dk