Ukendt Kunstner på Smukfest 2014

May 08, 2014
"Natten er lunefuld i ungdommens København. Det ene øjeblik fest og flirt, det næste lamper, lys, ensomhed, dagen derpå. Producer Jens Ole McCoy og rapper Hans Philip har helliget sig døgnets eftertimer og fremviser et gennemført produkt af tungsindet midnatsrap."

Ordene er hentet fra Soundvenues fem-stjernede anmeldelse af "Neonlys", det første minialbum fra Ukendt Kunstner. Duoen lagde ud i 2012 med mixtapet "Hælervarer". Her fandt man blandt andet deres første radiohit, "København", der var med til at skabe positiv opmærksomhed om debutanterne. I april sidste år kom singlen "Neonlys", hvor Ukendt Kunstner profetisk udtrykte sig om at være sikre på at få en Ugens Uundgåelige en dag -- og såmænd også fik det af P3s playlistefolk! Ja, de hører til den eksklusive skare, der har haft to af slagsen, da deres single "Alting, Ingenting" også fik æren i marts i år. Den helt perfekte optakt til Ukendt Kunstners optræden ved P3 Guld, hvor de løb med prisen i kategorien "Talentet". En ærefuld hæder, der ifølge P3 tildeles "dem, der meget vel kan give os næste års kæmpehit eller viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere."

Også live er Ukendt Kunstners "Midnatsrap" en god oplevelse -- som Gaffa skrev efter en af duoens tidlige koncerter: "Ukendt Kunstner er flere gange blevet kaldt for en blanding af Drake og The Weeknd, og den beskrivelse passer ret godt. Den ambitiøse kombination af rap, sang, swingende hiphop og dyster melankoli fungerer rigtig godt". Ukendt Kunstner udgav i maj debutalbummet "Forbandede ungdom". Gaffa gav fem stjerner og skrev om "et sindrigt sammensurium af elektroniske beats, lyde, melodier, effekter, akustiske instrumenter, rap og sang".


www.smukfest.dk